Om Lundapodden

Det hela började 1979. Min kompis Mats och jag spelade in programinslag på min kassettbandspelare. Varianter av Ring så spelar vi, Skivor till kaffet och Upp till tretton. Morsan tillskrev det hela som sofistikerat tramseri, men vi fick aldrig nog. Några år senare drömde vi om att bli radiopratare och vi lärde oss allt om 80-talets popkultur. Vägarna skildes senare åt och andra drömmar tog vid.

För några år sedan började jag konsumera poddar av olika slag. Den forna drömmen om att radioprata tog fart. Det lät väldigt kul. Tänk att få vara producent, ”radiopratare” och ljudtekniker på samma gång. Så med det i ryggen spelade jag i våras in podintervjuer med mina resekamrater. Fantastiskt roligt och det fanns publik. Skissblocket togs fram, mikrofoner och sladdar köptes in och ljudteknik studerades.

Lundapodden växte fram. I mitt arbete har jag haft förmånen att träffa många spännande livsnjutare i olika former. Vaktmästare, servitörer, fyrbarnsmammor, förståsigpåare. De som gör det där lilla extra. De som inte syns men finns ändå. Lundadoldisarna. Dem vill jag att ni ska lära känna.

Lundapodden är inte reserverad för någon, den passar alla oavsett vilken relationen man har till Lund. Den är en hyllning till Lund och de ambassadörer som bär upp henne. Den är tänkt att skänka glädje, humor och nyfikenhet. Som en riktigt varm kram från någon som man inte träffat på länge.

Hoppas på mycket nöje!

Magnus BB

IMG_3506