Nikki- yogaguru med tigerränder

Nikki, superpeppad yogaguru, gästar studion och levererar en riktigt stor vitaminpilla inför höstens framfart. Vi pratar om yogastudion som hon byggt upp i Lund, vegetarisk mat, mindfulness, Robert Broberg, barnuppfostran, Ted Bundy och om livet i allmänhet. Dessutom måste vi reda ut vilken relation Nikki har till Dr Bombays låt SOS. Lite längre avsnitt än vanligt. Håll tillgodo gott folk.

Legonördarna Magnus och Thomas

”Det är väl änte rolit att hålla po me”. Jo då, svarade jag Legobelackaren, bästa som finns. Bygga, sortera, samla, beundra, ja det finns massa gott att säga om Lego. Så för att hjälpa er på vägen så gör vi en Legospecial på Lundapodden. Jag har bjudit in min kollega Thomas för att prata om vårt intresse för lego. Visste ni att Lego är världens största däcktillverkare och att minifigurerna numera är världens största folkslag på ca 4 miljarder. Bara en sån sak. Håll tillgodo, gott folk.

Charlotte, an Englishwomen in Lund

An Englishwomen in Lund

Det är lätt att förälska sig i den brittiska accenten som Charlotte Merton tog med sig i dagens avsnitt av Lundapodden. Charlotte som översätter böcker gillar även Christmas pudding och Marmite. Hon älskar att spela basfiol, kontrabas och ståbas. Och så gillar hon Lund. Bra förutsättningar för en härlig intervju i Lundapodden. Och så pratar vi om annat smått och gott. Håll till godo, gott folk.

Sofia Wilén, Tehuset Java

Jag tror alla Lundabor får en doft av paradiset när de passerar Tehuset Java. Vi har väl alla smugit in och gratisluktat för att snabbt ta oss ut för att hinna med bussen. Det är något som Sofia Wilén ser som en självklarhet. Lyssna på när vi pratar om att vara ansvarig utgivare av koffein och teinhaltiga drycker på Botulsplatsen i Lund. Och så lär vi oss saker och har kul. Håll tillgodo, gott folk.

Kristina Strand Larsson, betraktare.

Lundapodden lyssnar idogt på Kristina Strand Larsson, Lunds spårvägs betraktare genom fotolinsen. Kicki fotograferar och kommunicerar spårvägsbygget och dess väsen. Samtalet utgår från spårvägen och vi får lära oss om prioriterade säten, papperskorgslösa spårvagnar samt outtröttliga motiv som grävmaskiner i motljus. Och som vanligt mycket annat smått och gott.

https://www.facebook.com/sparvaglund/

https://www.facebook.com/humansofnewyork/

Daniel BB -sång och dansman.

Vi möter Daniel Björn-Bentzen som en gång i tiden gick på Dans och musikalgymnasiet i Lund. Lyssna på hans resa som har lett honom ner till en lyxkryssare på Nya Zeeland. Vi ställer oss frågan hur det är att jobba ombord? Varför är musikaler så bra? Hur var det att jobba på Harrods i London? Varför får man inte äta så mycket man vill ombord. Och som vanligt mycket annat smått och gott.

Cake Hansen

Lundapodden samtalar med goda vännen Cake Hansen a.k.a Anders Hansson, brandman, uppfinnare, livsnjutare. Första gången jag träffade honom så bjöd han på en kopp kaffe i samband med att jag spärrade av gatan utanför brandstationen. Där stod vi, Kagan och jag. Jag drack kaffe och han rökte en god cigarr. Han berättade om livet, brandväsendet, Köpingebro och om testhornet. En given gäst i Lundapodden.

Håll tillgodo gott folk.

http://www.testhornet.se/sv/hem/

https://www.facebook.com/Testhornet/

IMG_6588

Lundaåret 2017

SÄSONG 2

Lundapodden startar upp sin säsong  med att gräva i Lunds nyhetsflöde 2017, där de positiva nyheterna står i fokus. Vår ständige gäst som hjälper oss med detta är Annika Henning. Det blir allt från svanar till spadtag och lite annat smågodis.

Vi ser fram emot ett nytt spännande år med intressanta gäster.

Ha det gott!

IMG_6538

Lars Brobeck

Äntligen ett nytt avsnitt av Lundapodden är i hamn. Denna gången gästas den av parkintendent Lars Brobeck som vårdar det grönaste vi har i Lund. Vi pratar om Stadsparken som följer modets vindar och har blivit fint pimpad med nya byggnationer som skatepark och lekplats. Hur lätt är det att ”freebasa” när man har hand om allt grönt i Lund? Och är karpen i Stadsparksdammen en god matfisk? Varför skall det var nödvändigt att vända upp och ner på vår fina park till Valborg? Och vad hände med plantanerna på Clemenstorget? Lars är en av dem som får människor att må bra, han är mycket sympatisk och han besitter en hel del Ernstiga drag. Ta tillfället i akt och träffa honom på Stadsparkens dag den 20 maj.

Länkar:

Program Stadparkens dag

Hittar tyvärr ingen referens till filmen av flytten av Plantaner.

IMG_4978